The Du Tour Residence is a project led by Architecture Open Form who renovated it for a family who had owned the 1960s home for decades. Located in Laval, a city just north of Montréal, the house needed a more modern interior but it was important to the family to keep the heart and soul of the original design.

The architects collaborated with interior design firm FX Studio par Clairoux to come up with a concept that highlighted the horizontal nature of the prairie-style architecture. At each end of the structure, covered terraces extend the roof line and adding usable square footage.

01_presentation

One of the terraces houses an outdoor kitchen, a fireplace, a dining room, a lounge area, and a spa, slightly hidden by cedar shutters and vegetation.

In keeping with the original house, they mixed stone, masonry, and wood on this particular terrace, including the warm cedar ceiling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *